Wil jij ook opnieuw beginnen maar vind je dat moeilijk?

foto opnieuw beginnenGraag nodig ik je uit om mijn eerste blog op mijn nieuwe website Centrum-Senang te lezen.

Mijn partner en ik hebben Lagendijk 128a gekocht te Ridderkerk om werk en privé meer in balans te krijgen. Een grote stap voor mijn partner, daar hij geboren en getogen is in Brabant. Ik weet, als geen ander, hoe groot de verschillen zijn tussen de Randstad en Brabant. Heb tenslotte, het Brabantse leven bewust meegemaakt en er gewoond. Vele mensen wisten al tegen hem te zeggen hoe moeilijk hij het wel niet in het Westen zou krijgen. Dit heeft ons niet weerhouden om het avontuur toch aan te gaan.

Gaat moeilijk ook?
Ik kan je zeggen uit eigen ervaring, het is inderdaad moeilijk. Echter, heb ik al heel lang geleden geleerd dat moeilijk ook gaat. Op het moment dat je open gaat staan voor wat je moeilijk vindt en innerlijk bij jezelf ten rade gaat, treedt er een mooi proces op. Ik, ben er voor mijzelf achter gekomen wat voor mij belangrijk is en wat ik werkelijk wil.

Verlang jij ook te weten wat jij wilt?
Juist door veranderingen aan te gaan kun je verschillen gaan leren zien, op elk gebied. Je kunt ontdekken wie jij werkelijk bent en wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. ik ben van mijn moeilijke momenten gaan houden. Natuurlijk, zijn ze nog steeds lastig en voelen niet fijn aan maar ze mogen er zijn. Ik hoef er geen oordeel meer over te hebben In het coachen komen mensen er voortdurend achter hoe zij vast houden aan OMAS. Dit zijn overtuigingen, meningen, aannames en stellingen die in ons systeem zitten. Je weet niet dat je OMAS bezit totdat je uit je comfortzone gaat. Dan wordt het moeilijk en moeilijk is eng of je mag moeite gaan doen. Uiteindelijk, is moeite gaan doen voor jezelf een investering in jezelf. Het is de enige weg waardoor verandering en persoonlijke groei kan gaan plaatsvinden.

Wil je weten of het makkelijker wordt?
Ja, het wordt makkelijker. In veranderingsprocessen leer je los te laten wat niet meer bij jou hoort. Je leert te leven naar wat goed is voor jou. OMAS raken op de achtergrond en je leert van jezelf te houden en het leven te waarderen en met andere ogen te zien. Door: door moeilijk te gaan wordt het juist makkelijker. Mijn partner en ik staan op het punt te verhuizen. Het is moeilijk op alle fronten haha maar we genieten van alle momenten. Deze verandering is wat wij willen en moeilijk gaat ook. Wij zijn zeer benieuwd wat deze verandering ons gaat brengen.

Tenslotte:
Elke verandering in je leven is een opnieuw beginnen soms gaat het gemakkelijk en soms gaat het moeilijk. Veranderen doe je eigenlijk altijd alleen maar het hoeft niet alleen te voelen en je hoeft het ook niet alleen te doen.

Stel gerust je vraag 06 55 82 74 22, Karin , expert veranderingscoach