Karin van den Boogert, expert veranderingscoach:

foto Karin


Leuk, je bent geïnteresseerd in mij als persoon. Hieronder ga ik je een deel van mijn geschiedenis vertellen waardoor ik mezelf expert veranderingscoach noem.

Geboren: Op 17 juli, 1964 zag ik voor het eerst het levenslicht in Rotterdam.

Mijn jeugd:
Vanaf mijn 4e levensjaar ben ik opgegroeid in Zwijndrecht. Toen nog een heerlijke polder met veel natuur en paarden. Ik speelde altijd buiten en de paarden en de natuurlijke omgeving waren mijn ziel en zaligheid. In de natuur samen met de paarden voelde ik mij thuis en zonder woorden begrepen.

Paranormaal begaafd:
In mijn kindertijd was het voor mij heel normaal dat paarden en zieke dieren naar mij toekwamen. Instinctief wist ik wat ze nodig hadden, gaf ze energie of communiceerde met ze. Dit verliep in een natuurlijk ongedwongen proces. Met mensen was het anders. Overdag kwam ik mensen tegen waarvan ik zonder enige reden wist dat zij de waarheid niet spraken of kreeg ik in hun nabijheid pijn. Later, bleek de pijn niet bij mij te horen maar van die persoon te zijn. Menselijke indrukken waren voor mij verwarrend en ik wist niet wat ik aan mensen had. In de nacht als ik sliep werd ik vaak wakker doordat er aanwezigheid in mijn kamer was. Op een nacht, verscheen mijn opa aan mijn bed. Hij nam afscheid en ik voelde zijn armen om mij heen. De volgende ochtend vertelde ik het aan mijn moeder. De telefoon ging en we kregen bericht dat mijn opa was overleden. Daarna kreeg ik het etiket paranormaal begaafd te zijn. Ikzelf, vond het een vreselijke benaming die niet bij mij paste. Ik voelde mij als een vreemd kind tussen twee werelden.

Puberteit:
Mijn zelfstandig denken begon zich te ontwikkelen en heb veel boeken in mijn leven verslonden. Ik ben er wijzer van geworden. Ik ontdekte dat mijn eigenschappen zo oud waren als het ontstaan van de wereld. Er waren meer mensen zoals ik en ik herkende veel van mijzelf. Het werd mij ook duidelijk waarom het woord paranormaal mij niet aanstond. Veel later kreeg ik mijn bewuste antwoord daarop.

Het begin van mijn praktijk:
Het viel mensen op dat ik anders was en zij kwamen naar mij toe met hun hulpvraag. Het rare voor mij was, dat mijn ongemakkelijk zijn met mensen gelijk verdween en ik instinctief wist waar zij voor kwamen. De eigenaren van paarden begonnen mijn hulp in te schakelen en mijn praktijk was geboren. Mijn honger naar kennis en het willen weten van wat ik nu eigenlijk aan het doen was groeide met de dag. Ik nam er geen genoegen mee dat het allemaal maar instinctief gebeurde of het paranormaal was.

Van onbewust naar bewust:
Op mijn 20ste levensjaar ben ik een opleiding gaan volgen voor paranormaal begaafde mensen. Dit heette toen Stichting S.O.O.P. (stichting, onderzoek, opleiding paranormaal). Wat een eyeopener was dat. Twee geweldige vrouwen, met enorm veel talent, leidden deze opleiding. Het mooie was dat zij ook tegen het etiket van paranormaal begaafd zijn aanschopten. Zij zagen het paranormaal zijn, net als ik, als een talent van Moeder Natuur. Niets zweverig of buitenzintuiglijk maar het hebben van een zeer verfijnd waarnemingsvermogen op het gebied van de zintuigen. Door mijn talenten daar te trainen tezamen met degelijke anatomische en psychologische kennis kreeg ik eindelijk het inzicht in mijn talent waarnaar ik zo had verlangd. Ik ging van onbewust naar bewust.

Paranormaal genezer:
In 1985 werd mijn zelfstandige praktijk als paranormaal genezer officieel. Jarenlang, heb ik gewerkt als therapeut. Totdat ik het zat was. De reden hiervan was dat ik bij mensen en dieren heel goed de oorsprong van hun problemen of ziektes herkende maar de mensen het gemakkelijk vonden dat ik mijn handen erop legde en de klacht verdween. Drie weken later kwamen ze weer terug want ze hadden weer last van hetzelfde. Ik voelde dat ik een andere weg moest inslaan en kwam uit bij coaching. Het mooie van coaching is, dat je er volledig voor de ander kunt zijn maar mensen op eigen kracht hun antwoorden leren vinden. Hierdoor vindt er echte verandering plaats. Je transformeert.

Coachen:
In mijn werk als coach begon ik te merken dat je niet op alles een antwoord hebt maar mensen soms beter moeten voelen en ervaren. Dit is de reden geweest waardoor ik steeds meer mijn paard ben gaan inzetten als spiegel. Je kunt hier meer over lezen in mijn methodiek paardencoachen. De kracht van het paard is dezelfde kracht die ik bezit. Te weten, het beschikken over open zintuigen en actieve spiegelneuronen. Deze kracht is niet paranormaal maar een oerinstinct van Moedertje Natuur. Een ander facet van het coachen is het lichaamsbewustzijn. Mensen of paarden hebben hun lichaamsbewustzijn nodig om te kunnen presteren. Lichaam en geest horen bij elkaar. Om het lichaamsbewustzijn te stimuleren bij mensen ben ik massages gaan toepassen. Ik heb bemerkt door in mijn coachingstrajecten meerdere methodieken te combineren de coachee sneller tot zijn veranderingsproces komt, zijn zintuigen opent en leert van I WISH TO I CAN te komen.

Opleidingen en diploma,s :
Ik heb er velen maar ga er geen één benoemen. Waarom? Je kunt alles worden wat jij wilt. Een diploma op zichzelf zegt niets. Het gaat erom wat jij met jouw vergaarde kennis doet, hoe jij het gebruikt en waar jij senang (content) mee bent.

Tenslotte:
Ik noem mijzelf oprecht expert veranderingscoach. Het is precies de benaming voor wat ik doe. Mijn talent helpt anderen om tot ontwikkeling te komen en te groeien. Precies, zoals Moeder Natuur het heeft bedoeld. Zaai een zaadje en de aarde geeft je er een bloem voor terug. Woorden van een wijsgeer Kahlil Gibran. We mogen groeien en transformeren, er is geen standaard. Gebruik al je zintuigen en je zult bemerken dat niets onmogelijk is. Je moet het wel zelf doen.

Dankjewel:
Als je mijn verhaal met interesse hebt gelezen. Weet dat ik ook geïnteresseerd ben in jou of jouw dier. Indien ik je kan helpen zet ik me volledig voor jou in. Heb je een vraag of wil je nog meer informatie? Bel gerust gsm 06-55 82 74 22.

Een warme groet, Karin

Over Centrum-Senang voor mens & dier:

Centrum betekent letterlijk middelpunt. Senang is het Indische woord met meerdere definities. Senang staat onder andere voor: blij, gelukkig, tevreden, behaaglijk, plezierig, aangenaam en content. Senang is een uitdrukking voor hoe je je voelt. Gecombineerd met het woord centrum ontstaat het middelpunt van je goed voelen. Dit is precies waar Centrum-Senang voor staat. Wij brengen mens & dier in contact met hun middelpunt waardoor zij zich weer senang voelen.

Ik, Karin heb al sinds de oprichting van mijn praktijk de wens gehad om een centrum op te richten. Een centrum waarin verschillende methodieken en beoefenaars samen komen om hetgeen waar wij voor staan te versterken. Ons doel is mens & dier te coachen waardoor persoonlijke groei- en levenskwaliteit verbeterd wordt. Gezien, het feit dat standaard voor ons niet normaal is geeft het aanbieden van verschillende disciplines en methodieken de cliënt meer mogelijkheden om van I WISH TOT I CAN te komen. Centrum-Senang bestaat uit drie beoefenaars, mijzelf heb ik al voorgesteld in mijn stuk over Karin van den Boogert. Graag stel ik je voor aan Anja Reijns. Met elkaar zijn wij een sterk team die jullie graag willen dienen.

Mijn collega:

foto AnjaAnja Reijns: Advies- en begeleidingsburo Anja Reijns. Anja (58) heeft en leeft het motto “Paranormaal is Normaal’’. Zij zet haar zesde zintuig in voor mensen, dieren en de zakelijke markt. In haar huidige praktijk in Waalwijk begeleidt zij veel mensen met chronische- en terminale ziekten. Behalve, paranormale begeleiding en healen ondersteunt zij mens & dier met haar uitgebreide kennis van de homeopatie. Op de zakelijke markt verdient zij haar sporen door duidelijkheid te scheppen. Anja is een ervaren vakvrouw die op een no-nonsense manier jou verder helpt of ondersteunt. Meer over Anja kan je vinden op www.Anjareijns.nl. Samen, zullen Anja en ik elkaars werk overnemen, bij uitval en zal er samenwerking plaatsvinden in de vorm van coachingtrajecten en workshops.

Aankomend collega:
Mindfulnesstrainer en natuurcoach: Een mooie manier om te werken aan jezelf is mindfulness. Op dit moment zijn wij bezig een mindfulness trainer en natuurcoach aan te trekken. Deze persoon zal voor Centrum-Senang een mooie versterking. Cliënten kunnen o.a. mindfulness trainingen volgen. Mindfulness is ook uitstekend te combineren met het paardencoachen waardoor er een uniek coachingtraject ontstaat.

Tenslotte:
Wie jij ook bent, wat jij ook wilt, zonder oordeel, staan we tot je dienst. Stel je vraag gerust. Bel gsm 06-55 82 74 22.

Tot ziens in Centrum-Senang.